Sun Odyssey 349

Met meer als 850 verkochte eenheden is dit JEANNEAU zijn best verkochte zeiljacht van het afgelopen decenium.
De Sun Odyssey 349 is de boot, die het verdere gamma van JEANNEAU heeft bepaald. De ontwikkelingsverantwoordelijke Hervé Piveteau, winnaar van de Mini Transat, wou enkele van zijn ideeën vertalen naar de cruiser zeiljachten. Het moest een zeiljacht worden dat makkelijk snel te zeilen was, zonder dat de bemanning te moe werd. Zeiljachten met enkel roer presteren bij windkrachten onder de 3 bft. vooral goed aan de wind en plat voor de wind. Vanaf de druk te hoog werd aan het roer, moest er gereefd worden. Wat de snelheid dan weer deed dalen, daarom zeilden veel eigenaars toch met veel zeil maar was het ‘vechten’ met het roer. Het dubbele roer, de bredere boeg, de knikspant en het moderne zeilplan zorgen ervoor dat deze boot steeds met 2 vingers te besturen is.
Afmetingen
10.69x3.44x1.98
Algemene informatie
Lengte over alles met boegspriet 10.69
Lengte romp 9.97
Breedte 3.44
Diepgang standaard kiel 1.98
Diepgang korte kiel 1.49
Diepgang lifting kiel 1.26 - 2.54
Gewicht versie std. kiel 5340
Diesel tankinhoud 130
CE categorie A

DOWNLOAD hier de pdf !
Onder helling wordt de waterlijn verlengd en komt 1 van beide roeren loodrecht in het water, terwijl het andere roer grotendeels uit het water zit. Zoals op de wedstrijdboten wordt het trimmen geregeld door sheaveless blocks i.p.v. metalen overlopen.
Er is keuze uit 2 interieur houtafwerkingen. Men kan verder ook kiezen tussen een 2-cabine of 3-cabine versie met badkamer. In de 2-cabine versie wordt de badkamer groter en heeft men een aparte douche + een extra bergruimte.
Verder is er een zeer grote keuze qua zeilplan: standaard rolgenua, keerfok, rolgrootzeil, standaard grootzeil met lazy bag en 2 automatische reven, Performance grootzeil met uitbouw, Performance genua, Code 0 of Code D behoren tot de keuzemogelijkheden. De Performance zeilen zijn laminaatzeilen.